Καλάθι

Καστορέλαιο

Email
Καστορέλαιο 100ml
Τιμή πώλησης: € 2,62
  • Περιγραφή

Το καστορέλαιο είναι υψηλό σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτό το οξύ είναι ένας πολύ αποτελεσματικός φυσικός αντι-βακτηριακός και αντι–μυκητιασικός παράγοντας. Λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα, διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση.

Το καστορέλαιο  είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός. Η απόχρωση του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την "τόνωση" της τριχοφυΐας και σε προϊόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορελαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών.

Έχει επίσης μεγάλη στιλπνότητα , έτσι ώστε να προσδίδει μια πλούσια γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά.

Μια άλλη χρήση είναι να εφαρμόσετε το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας για να τις βοηθήσει να πυκνώσουν και να τις ενισχύσει. Δυναμώνει, μεγαλώνει και προστατεύει τις βλεφαρίδες

Είσοδος or Εγγραφή