Καλάθι

Μύρτιλο - BLUEBERRIES OSMOTIC DRY

Email
ΜΥΡΤΙΛΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ (BLUEBERRIES OSMOTIC DRY) 100gr
Τιμή πώλησης: € 3,30
  • Περιγραφή

Πηγή αιωνίας νιότης, πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α,C,Ε & Β καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες.

 Κατατάσσεται ως το υπ' αριθμόν 1 (μεταξύ 60 φρούτων που εξετάσθηκαν συστηματικά) σε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Επίσης, δεκάδες έρευνες (κυρίως αμερικανικών πανεπιστημίων και οργανισμών) έχουν εξακριβώσει τις ευεργετικές ιδιότητες του blueberry στην όραση, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων, στην πρόληψη των αλλεργιών, στην καταπολέμηση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και της αρτηριοσκλήρυνσης, στον έλεγχο της υπέρτασης κ.α. λόγω των φυτοοιστρογόνων που περιέχουν ο καρπός και τα φύλλα του φυτού.

Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε γλυκοζοειδή –και ειδικότερα η νεομυρτιλίνη- έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Τα μπλε μούρα φαίνεται να έχουν και καρδιοπροστατευτική δράση.

Επίσης μία μελέτη βρήκε ότι η τακτική κατανάλωση μπλε μούρων (150 γραμμάρια την εβδομάδα) μπορεί να μειώσει τη πίεση του αίματος και πιθανός να επιταχύνει το μεταβολισμό χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις ανθοκυανινών.

Η κατανάλωση μπλε μούρων μπορεί να αποβεί βοηθητική στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας λόγω της περιεκτικότητας τους σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες αλλά και χάρη στις τανίνες που περιέχουν και οι οποίες δρουν στο πεπτικό σύστημα ως στυπτικές ουσίες μειώνοντας την φλεγμονή.

Τέλος, τα μπλε μούρα αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης Κ, ελεύθερης βιταμίνης C και Μαγγανίου.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Kαταναλώστε τα σκέτα ή σε συνδιασμό με ωμούς ξηρούς καρπούς , ταιριάζουνε τέλεια στο πρωινό σας καθώς και στο γιαούρτι.

Συνιστώμενη ημερήσια δόση 1-2 κουταλίες της σούπας.

Είσοδος or Εγγραφή