Καλάθι

ΣΜΕΟΥΡΟ - ΣΜΕΟΥΡΑ RASPBERRIES osmotic dry

Email
ΣΜΕΟΥΡΑ RASPBERRIES osmotic dry ΒΙΟ 100gr
Τιμή πώλησης: € 3,50
  • Περιγραφή

Τα σμέουρα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτοχημικών όπως οι ανθοκυανίνες, οι φαινόλες, οι τανίνες και οι λιγνάνες, Έχουν ιδιαίτερα υψηλή αντιοξειδωτική αξία,Αντίθετα, η θερμιδική τους αξία είναι χαμηλή, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό. Λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας, τα σμέουρα φέρεται να έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Όπως Αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, Αντικαρκινικές ιδιότητες και κατά του σάκχαρου και παχυσαρκίας.

Ένα από τα συναρπαστικά πεδία έρευνας γύρω από τα σμέουρα είναι η πιθανή θετική επίδρασή τους στον έλεγχο βάρους, με το ενδιαφέρον να εστιάζει σε μια κετόνη των σμέουρων τη ρεοσμίνη. Η ρεοσμίνη απαντάται και σε άλλα φυτικής προέλευσης τρόφιμα, αλλά τα σμέουρα έχουν ασυνήθιστα υψηλές συγκεντρώσεις της.

Επίσης, το όφελος των σμέουρων στον έλεγχο του βάρους πιθανά να οφείλεται και στη μείωση της δραστηριότητας της παγκρεατικής λιπάσης που επάγεται από τη ρεοσμίνη. Η παγκρεατική λιπάση αποτελεί ένα ένζυμο απαραίτητο για την απορρόφηση του λίπους, με αποτέλεσμα η αναστολή της δράσης του να οδηγεί πιθανά σε μείωση της απορρόφησης του υπάρχοντος στη τροφή λίπους. 

Το σμέουρο κυρίως καταναλώνεται σαν νωπός καρπός

 

Είσοδος or Εγγραφή